Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ στις 6.30μ.μ.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 και ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ στις 10.30π.μ.


ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΤΟ 65ωρο, ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι.

Έλληνες και μετανάστες.


ΟΛΟΙ στο δρόμο του αγώνα.

Να αναμετρηθούμε με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, που επιτίθενται κατά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, κατά των δικαιωμάτων μας, με αιχμή την καπιταλιστική, οικονομική κρίση.

Να απαντήσουμε δυναμικά στις απολύσεις, στην ανεργία, να αναπτυχθεί μαζική πάλη για την προστασία των ανέργων, ισχυρό κίνημα εργατικής αλληλεγγύης.

Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα του 65ωρου και ο διαχωρισμός σε ενεργό και ανενεργό (απλήρωτο) εργάσιμο χρόνο, που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ψήφο της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ.

Να σπάσουμε το φόβο που καλλιεργούν οι αντίπαλοί μας, να μετατραπεί η λαϊκή δυσαρέσκεια σε οργανωμένη πάλη κατά των εκμεταλλευτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων.

Σκεφτείτε καλά! Οι καπιταλιστές κερδίζουν όλα τα χρόνια από την ανοδική πορεία της οικονομίας. Αυξάνουν τα κέρδη και τη δύναμή τους, χειροτερεύει η κατάσταση των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.

Τώρα, στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, που ζούμε τα συμπτώματά της στην Ελλάδα, πληθαίνουν οι απολύσεις, δυναμώνει η επιθετικότητα του κεφαλαίου κατά του συνόλου των εργατικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση, με τη συνενοχή των άλλων κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, στηρίζει τους τραπεζίτες, το μεγάλο κεφάλαιο, με δισεκατομμύρια Ευρώ.

Προσπαθούν να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες του λαού, να τον παγιδεύσουν στη λογική των επιδομάτων της φτώχειας, να μπλοκάρουν τις διεκδικήσεις.

Το συμπέρασμα είναι αναμφισβήτητο.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη βασίζεται στην εκμετάλλευση και στην καταπίεση των πολλών για να αυξάνουν τα κέρδη οι λίγοι, οι πλουτοκράτες που έχουν στα χέρια τους την εξουσία και τα μέσα παραγωγής.

Τα κέρδη της πλουτοκρατίας, η αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής, η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, οδηγούν στην κρίση που σημαδεύει το εκμεταλλευτικό σύστημα και δείχνει τα όριά του.

Αυτή την αλήθεια προσπαθούν να κρύψουν οι απολογητές του συστήματος, που αποδίδουν τις αιτίες της κρίσης στους τρόπους διαχείρισης, στην απληστία των τραπεζιτών, για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους.

Αυτή την αλήθεια προσπαθούν να κρύψουν οι δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, που πλασάρουν την παρέμβαση του αστικού κράτους σαν λύση προς όφελος του λαού.

Κοροϊδεύουν τις λαϊκές δυνάμεις.

Έχει δοκιμαστεί τόσο η Φιλελεύθερη, όσο και η Σοσιαλδημοκρατική διαχείριση. Έχουν δοκιμαστεί τόσο η Ν.Δ, όσο και το ΠΑΣΟΚ. Είναι εκφραστές του μεγάλου κεφαλαίου, υπηρετούν τις ανάγκες του, τα συμφέροντά του.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Ισχυροποίηση του μετώπου κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποδυνάμωση των κομμάτων του δικομματισμού και του Ευρωμονόδρομου. Μαζική καταδίκη των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι δυνάμεις αυτές υπερασπίζονται τη στρατηγική του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική. Ανήκουν στο μπλοκ που διαχειρίζεται την κρίση υπέρ των μεγάλων συμφερόντων. Ευθύνονται για την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, την ανατροπή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Χρησιμοποιούν τον κοινωνικό διάλογο και την συναίνεση για τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος.

Αντίσταση, μαζική κινητοποίηση, δυνάμωμα της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, κοινή δράση, συμμαχία με την μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία.

Γερές βάσεις στους χώρους δουλειάς, υποδομή για την κλιμάκωση της πάλης, αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, ενίσχυση του ΠΑΜΕ, των ταξικών συνδικάτων.

Αυτά θα δώσουν δύναμη στον αγώνα μας, θα συμβάλλουν στην ανασύνταξη και την ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος, στην πάλη για κάθε πρόβλημα, στην πάλη για βαθιές αλλαγές, για ανάπτυξη με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Τώρα μαζί με το ΠΑΜΕ για να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
ΟΧΙ στις απολύσεις. Προστασία όλων των ανέργων, επίδομα 1.120 ευρώ, πάγωμα των δανείων, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για τις λαϊκές οικογένειες. Υπαλληλική αποζημίωση για κάθε απολυμένο.
Πλήρη – σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ για τον άγαμο, 30.000 ευρώ για τη λαϊκή οικογένεια.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος. Απόσυρση των αποθεματικών από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο. Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και στα 55 για τα ΒΑΕ.
Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Δωρεάν - κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Κατάργηση των τροφείων.
Μείωση των επιτοκίων, άτοκα στεγαστικά δάνεια στα νέα ζευγάρια. Φτηνή, σύγχρονη κατοικία με ευθύνη του κράτους.
ΟΧΙ στην απελευθέρωση και στις ιδιωτικοποιήσεις. Ενιαίοι, αποκλειστικά κρατικοί φορείς στην Ενέργεια, στις Μεταφορές, στις Τηλεπικοινωνίες, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών στα Εμφιαλωμένα Ποτά και αλλού.


Όλοι στο Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στις 27 Νοέμβρη και στην Απεργία στις 10 Δεκέμβρη


Νοέμβρης 2008 Π.Α.ΜΕ