Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

3 Συνάδελφοι μας, δεν θα ξαναδουν τις οικογενειες τους...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Π.Α.ΜΕ.

Νέα εργοδοτικά εγκλήματα

Δεν περνά ημέρα που η εργατική τάξη της χώρας μας να μην πληρώνει βαρύ τίμημα στο βωμό του κέρδους και της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου. 3 συνάδελφοί μας, ένας στη «ΛΑΡΚΟ», ένας συμβασιούχος εργάτης στη ΔΕΗ και ένας χειριστής γερανοφόρου στην Εύβοια δε θα ξαναδούν τις οικογένειές τους.........

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και σε όλη τη χώρα που εξελίσσονται, οι πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων, οι καμένοι άνθρωποι, τα καμένα δάση, η καταστροφή του περιβάλλοντος και οι κατεστραμμένες περιουσίες φανερώνουν σε όλο τους το μεγαλείο τα «επιτεύγματα» μιας κοινωνίας που οικοδομείται με βάση τη λογική της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και του λαού και την εμπορευματοποίηση των πάντων σε όφελος των κερδών των μονοπωλίων και των μεγάλων συμφερόντων.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν...!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΠΑΜΕ

Η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται πότε από τη Ν.Δ. , πότε από το ΠΑΣΟΚ έχει αποθρασύνει τις πολυεθνικές και την κάθε μεγάλοεργοδοσία, έχοντας στόχο την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους.

Έτσι η γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας WIND δεν αρκέστηκε στο πετσόκομμα, στην αφαίρεση και στο ισοπέδωμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά βαράει «στο ψαχνό», με στόχο την απαλλαγή της από εργαζόμενους και συνδικαλιστές που δίνουν τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους κόντρα στις επιλογές της.

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

«Οχι άλλος εργάτης σκοτωμένος»

Εξω απ' τις πύλες του εργοστασίου, οι εργάτες μαζεμένοι, συζητάνε. Ο Γιάννης Κομνηνός, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σημειώνει: «Δε θα αφήσουμε καμιά εταιρεία να σκοτώσει άλλους εργαζομένους». Και απευθύνει κάλεσμα: «Ελληνες και μετανάστες εργάτες, από κοινού να ριχτούμε στη μάχη για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς συναδέλφους από έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Μην υποκύπτετε στις πιέσεις. Μαζί με το Σωματείο να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Κανείς δε μας τα χάρισε!».

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε.

«Κέρδη βαμμένα στων εργατών το αίμα».
Το σύνθημα αυτό ακούστηκε χτες, ξανά και ξανά, έξω απ' τις πύλες του εργοστασίου της «Γενικής Ανακυκλώσεως Κτηματική Ξενοδοχειακή ΑΕ», όπου την Παρασκευή το πρωί βρήκε τραγικό θάνατο ο 46χρονος μετανάστης απ' το Μπαγκλαντές Γκούλαφ Μίαχ. Στη διάρκεια των δύο τετράωρων στάσεων εργασίας, που προκήρυξε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων, Ελληνες και μετανάστες εργάτες απαίτησαν να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους, να τιμωρηθεί η εργοδοσία για το έγκλημα και να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.....






Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Η κυβέρνηση, διά της υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη - Πετραλιά, επιχείρησε να παρουσιάσει την τροπολογία, που ανοίγει το δρόμο της κατάργησης των ΒΑΕ, ως μέτρο εκσυγχρονισμού τους, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην «αναθεώρηση και εξορθολογισμό» των ΒΑΕ «κρίνοντας επαγγέλματα και χώρους με ειδικούς» για «να σταθούμε δίπλα στον εργαζόμενο τού σήμερα».

Εργοδοτικό Έγκλημα στην εταιρία Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα 3/8/2009

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας την εταιρία Γενική Ανακύκλωσης Α.Ε. στον Ασπρόπυργο για το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε την Παρασκευή 31/7/2009,
είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του εργαζόμενος μετανάστης από το Μπαγκλαντές.
Παρά της επισημάνσεις για έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην συγκεκριμένη εταιρία, όπου εργάζονται 150 εργαζόμενοι Έλληνες και αλλοδαποί, οι συνθήκες ήταν και παραμένουν απαράδεκτες και επικίνδυνες, όταν αναγκάζονται να δουλεύουν μέσα στην βρωμιά ,την σκόνη, την έντονη δυσοσμία, και με κίνδυνο να πάρουν φωτιά τα σκουπίδια ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Με βάση όλα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε να προκηρύξει 4ωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη 4/8/2009 το πρωί από τις 7:00πμ έως τις 11:00πμ και το απόγευμα 19:00μμ έως 23:00μμ.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους Έλληνες και μετανάστες να πάρουν μέρος στης στάσεις εργασίας , να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της ζωής τους στα δικά τους χέρια γιατί αυτό που ενδιαφέρει πάντα τους εργοδότες είναι η αύξηση ακόμα περισσότερο των κερδών τους χωρίς να υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές.
Να αποδοθούν ευθύνες , να τιμωρηθεί η εργοδοσία, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Ιστορικό διωξης συνδικαλιστή στην WACKENHUT

«WACKENHUT»
Προκλητική δίωξη συνδικαλιστή
Με ένα κλητήριο θέσπισμα - πρόκληση για το σύνολο της εργατικής τάξης, η εργοδοσία στην εταιρία φύλαξης «Wackenhut» παραπέμπει τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, Πέτρο Κεφαλά, στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του άρθρου 15 (Ν.1264/82), με στόχο την άρση της συνδικαλιστικής του ιδιότητας και την ανεμπόδιστη απόλυσή του. Η εταιρία χρησιμοποιεί το κατάπτυστο επιχείρημα ότι ο συνδικαλιστής έβρισε το γενικό διευθυντή της επιχείρησης όταν πριν από λίγες μέρες συνδικαλιστική αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας για την αδικαιολόγητη απόλυση συναδέλφου στην εταιρία φύλαξης.
Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ των τρομοκρατικών διώξεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος, με στόχο την αποστείρωση των χώρων δουλιάς από τις φωνές που αντιστέκονται και την τρομοκράτηση του συνόλου των εργαζομένων. Τεράστια ερωτηματικά εξάλλου προκαλεί το γεγονός ότι η δίωξη του Π. Κεφαλά ήρθε λίγες μόλις ώρες αφότου αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Αντώνη Σκυλλακό, περιόδευσε στο εργοστάσιο και μίλησε στους εργαζόμενους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Συγκέντρωση ενάντια στις διώξεις, τις απολύσεις και την τρομοκρατία διοργανώνει, μεθαύριο, Τρίτη, 11 Οκτώβρη, στις 7 το πρωί ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων έξω από την επιχείρηση «WACKENHUT». Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, συνδικάτα και συνδικαλιστές να συμμετέχουν αποφασιστικά στη συγκέντρωση. Σημειώνεται ότι η εργοδοσία της «WACKENHUT» παραπέμπει τον Πέτρο Κεφαλά, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του άρθρου 15 (Ν.1264/82) με στόχο την άρση της συνδικαλιστικής του ιδιότητας και την ανεμπόδιστη απόλυσή του. Η «κατηγορία» είναι ότι υπερασπίστηκε συνάδελφό του που η εργοδοσία απέλυσε.

«WACKENHUT»
Η δίωξη δε θα περάσει
Η εργοδοσία της «WACKENHUT» προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από τις ταξικές δυνάμεις, που στέκονται εμπόδιο στις αντεργατικές της επιλογές (απολύσεις, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων), σε αντίθεση με τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του σωματείου. Ετσι, παραπέμπει τον συνδικαλιστή και εργαζόμενο Πέτρο Κεφαλά στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του άρθρου 15 (Ν.1264/82), με στόχο την άρση της συνδικαλιστικής του ιδιότητας και στη συνέχεια την απόλυσή του, γιατί υπερασπίστηκε συνάδελφό του που η εργοδοσία είχε απολύσει.
Με δεύτερο προκλητικό εξώδικο η εταιρία κατηγορεί τον συνδικαλιστή ότι διευκόλυνε την είσοδο στην επιχείρηση του τηλεοπτικού συνεργείου του «902 TV», το οποίο συνόδευε τον βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκο σε περιοδεία του στο χώρο. Η επιχείρηση ήταν έγκαιρα ενημερωμένη για την περιοδεία του βουλευτή, την οποία θα κάλυπτε ο τηλεοπτικός σταθμός και δεν έφερε αντίρρηση.
Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τις ενέργειες της επιχείρησης και υπογραμμίζει ότι η εργοδοσία επιδιώκει μ' αυτόν τον τρόπο να διώξει από το χώρο τις δυνάμεις εκείνες που χαλούν το κλίμα της συναίνεσης και της υποταγής στις εντολές της. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν αποφασιστικά στην κινητοποίηση. «Μην επιτρέψετε να τους περάσει», καταλήγει.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να πάρουν απάντηση οι συνδικαλιστικές διώξεις
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη της «WACKENHUT» καλεί το συνδικάτο και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ
Από την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας στελεχών του ΠΑΜΕ στα γραφεία της εταιρίας φύλαξης
Συγκέντρωση, για το σταμάτημα των απολύσεων, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την παύση της δίωξης του συνδικαλιστή Πέτρου Κεφαλά, διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη, στις 7 το πρωί, έξω από την πύλη της εταιρίας φύλαξης «WACKENHUT», ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, συνδικάτα και συνδικαλιστές να συμμετέχουν αποφασιστικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος της Αθήνας.
Η εργοδοσία στην «WACKENHUT» έχει εξαπολύσει ένα άγριο κυνηγητό ενάντια στις ταξικές δυνάμεις, με στόχο να απαλλαγεί από κάθε φωνή αντίστασης και να μπορεί έτσι ελεύθερα να απολύει και να καταπατάει δικαιώματα των εργαζομένων. Ετσι, παραπέμπει τον Πέτρο Κεφαλά, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου στην «WACKENHUT», στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του άρθρου 15 (Ν.1264/82), με στόχο την άρση της συνδικαλιστικής του ιδιότητας και στη συνέχεια την απόλυσή του, γιατί τόλμησε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα συναδέλφου του που είχε απολύσει η επιχείρηση.
Λίγες μέρες μετά, με δεύτερο εξώδικο, η εταιρία προσάπτει στον συνδικαλιστή την κατηγορία ότι διευκόλυνε την είσοδο στην επιχείρηση στο τηλεοπτικό συνεργείο του «902 TV», το οποίο συνόδευε τον βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκο σε περιοδεία του στο χώρο. Σημειώνεται δε ότι η επιχείρηση ήταν έγκαιρα ενημερωμένη για την περιοδεία του βουλευτή, την οποία θα κάλυπτε ο τηλεοπτικός σταθμός και δεν έφερε αντίρρηση.
Η Αχτίδα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη του Π. Κεφαλά, καθώς και την προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος του βουλευτή του ΚΚΕ να μπαίνει σε χώρους δουλιάς και αυτή η δραστηριότητα να προβάλλεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. «Με την πολιτική δίωξη του Π. Κεφαλά - υπογραμμίζει η Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ - θέλουν να τελειώνουν με όποια ταξική φωνή και δράση υπάρχει στην επιχείρηση».