Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη


  • Αναχωρεί την ερχόμενη Παρασκευή
  • Αύριο παραδίδεται η πρώτη παρτίδα με το φαρμακευτικό υλικό
  • Κάλεσμα για πλατιά συμμετοχή στη συναυλία της Τετάρτης

Με την αποστολή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, την ερχόμενη Παρασκευή 9 Γενάρη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο κορυφώνει τη δράση του, προκειμένου να εκφραστεί έμπρακτα η συμπαράσταση της εργατικής τάξης της Ελλάδας στους εργαζόμενους και το λαό της Παλαιστίνης, που βρίσκονται στο δολοφονικό στόχαστρο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα αναχωρήσει από την Ελλάδα το ξημέρωμα της Παρασκευής και θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Παλαιστινίων Εργατών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι άλλες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή του ΠΑΜΕ. Καθώς συνεχίζεται η συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού για το δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, αύριο Δευτέρα 5 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, το ΠΑΜΕ θα παραδώσει στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα την 1η παρτίδα από το υλικό που έχει ήδη συγκεντρωθεί. Φαρμακευτικό υλικό και χρήματα συγκεντρώνουν, επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (2ος όροφος, 8 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ η κατάθεση χρημάτων γίνεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, με αριθμό 397/29611051 (αντιστοιχεί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας).

Εξίσου σημαντική είναι η ανταπόκριση της εργατικής τάξης και στη συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που συνδιοργανώνει το ΠΑΜΕ με την ΕΕΔΥΕ, την ΟΓΕ και την «Πολιτιστική Παρέμβαση», την Τετάρτη 7 Γενάρη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 6 το απόγευμα. Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη συναυλία και σε κάθε άλλη δραστηριότητα που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και για την έκφραση της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Στο πλευρό των Παλαιστινίων

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, δεκάδες ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ήδη εκδώσει ψηφίσματα αλληλεγγύης στην εργατική τάξη της Παλαιστίνης. Ανάμεσα σε άλλους, ανακοινώσεις έχουν εκδώσει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ηλείας, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλοι.