Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Εργοδοτικό Έγκλημα στην εταιρία Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα 3/8/2009

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας την εταιρία Γενική Ανακύκλωσης Α.Ε. στον Ασπρόπυργο για το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε την Παρασκευή 31/7/2009,
είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του εργαζόμενος μετανάστης από το Μπαγκλαντές.
Παρά της επισημάνσεις για έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην συγκεκριμένη εταιρία, όπου εργάζονται 150 εργαζόμενοι Έλληνες και αλλοδαποί, οι συνθήκες ήταν και παραμένουν απαράδεκτες και επικίνδυνες, όταν αναγκάζονται να δουλεύουν μέσα στην βρωμιά ,την σκόνη, την έντονη δυσοσμία, και με κίνδυνο να πάρουν φωτιά τα σκουπίδια ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Με βάση όλα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε να προκηρύξει 4ωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη 4/8/2009 το πρωί από τις 7:00πμ έως τις 11:00πμ και το απόγευμα 19:00μμ έως 23:00μμ.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους Έλληνες και μετανάστες να πάρουν μέρος στης στάσεις εργασίας , να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της ζωής τους στα δικά τους χέρια γιατί αυτό που ενδιαφέρει πάντα τους εργοδότες είναι η αύξηση ακόμα περισσότερο των κερδών τους χωρίς να υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές.
Να αποδοθούν ευθύνες , να τιμωρηθεί η εργοδοσία, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ