Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ



ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΡΑ!

Συνάδελφοι ,

Απευθυνόμαστε σε όλους COURIER, SECURITY, ΕΞΩΤ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΟΔΗΓΟΥΣ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΥΣ.

Γιατί πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου, και των εκάστοτε κυβερνήσεων απαιτεί αντεπίθεση της εργατικής τάξης, απαιτεί δυνατά, μαζικά ,ταξικά προσανατολισμένα συνδικάτα. Η μερική απασχόληση, τα απλήρωτα 10 ώρα και 12 ώρα , η απελευθέρωση του ωραρίου, η διευθέτηση του ημερήσιου χρόνου απασχόλησης, οι ιδιωτικοποιήσεις, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην οργάνωση των εργαζομένων.

Απευθυνόμαστε σε όλους γιατί πιστεύουμε ότι σήμερα πρωταρχικό καθήκον είναι η εγγραφή στο σωματείο η ενεργή συμμετοχή στις μαζικές διαδικασίες τους, δηλαδή στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. ,στις Γενικές Συνελεύσεις, να συμμετέχουμε ενεργά στης δραστηριότητες του.

Το σωματείο είναι το αποκούμπι του εργαζόμενου, είναι δύναμη στα δικά του χέρια . Είναι ο οργανωτής των αγώνων και της δράσης στον κλάδο. Αυτό γίνεται όταν αποτελεί συνεπή υπερασπιστή των εργατικών δικαιωμάτων σε αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης , της εργοδοσίας, της Ε.Ε.

Απευθυνόμαστε στην νέα γενιά που το επόμενο διάστημα θα υποστεί της συνέπειες της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου και την καλούμε να πλαισιώσει ακόμα περισσότερο το σωματείο, την επιτροπή νέων ώστε αυτή να παίζει πιο ουσιαστικό ρόλο ,να παίρνει πρωτοβουλίες για τα ενδιαφέροντα των νέων και αποφασιστικά να της υλοποιεί.

Θέλουμε ζωντανό σωματείο όπου οι εργαζόμενοι συλλογικά θα αποφασίζουν, θα σχεδιάζουν, θα εξετάζουν τα αποτελέσματα της πάλης τους, θα ανταλλάσσουν εμπειρία.

Το κάθε μέλος του σωματείου να βλέπει τον εαυτό του σαν ένα κομμάτι της συλλογικής πείρας στην αντιμετώπιση της επίθεσης της εργοδοσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Για να σπάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς από την εργοδοσία χρειάζεται η ταξική ενότητα , η μαζική συλλογική απάντηση. Για να διεκδικήσουμε αιτήματα που να καλύπτουν της σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας.

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ & ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

· Για 35ωρο, 7ωρο, 5νθήμερο, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

· Για 1300€ βασικό μισθό, κατώτερο μεροκάματο 52€

· Για πλήρη και σταθερή Δουλειά για όλους

· Για ουσιαστική προστασία των ανέργων με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη μέχρι να βρουν δουλειά.

Για την κατάργηση του ωρομίσθιου, της μερικής απασχόλησης και όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

Για αποκλειστικά δημόσια σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα καλύπτει πλήρως της ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Συνάδελφοι,

Μπορούμε ακόμα να μένουμε απαθείς, φοβισμένοι ,περιμένοντας πότε θα έρθει και η δική μας σειρά;(!)

Ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε ο καθένας μόνος του, μπορούμε να το κάνουμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι εργαζόμενοι .

Άλλωστε η εκάστοτε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-,Ν.Δ κινείται στην κατεύθυνση να αυξήσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία του κεφαλαίου με νόμους του κράτους, σε συνεργασία πάντα με τους βιομηχάνους, καταργούν το 8ωρο, ενισχύουν παραπέρα την ενοικίαση εργαζομένων, απελευθερώνουν το ωράριο εργασίας επιχειρούν να καταργήσουν την αργία της Κυριακής καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, τις ασφαλιστικές μας παροχές και μια σειρά άλλες κατακτήσεις. Κι όλα αυτά στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, δηλαδή της ακόμα μεγαλύτερης αύξησης των κερδών τους.

Οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΕΡΓ.ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ που αποτελούνται από της παρατάξεις ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ –ΣΥΝ στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου.

Ο ρόλος τους είναι ξεκάθαρος πια στους εργαζόμενους.

Συμμετέχουν στους << κοινωνικούς διαλόγους>> απάτη που καταργούν το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, δεν διστάζουν να ξεπουλήσουν πολύ φτηνά της κατάκτησης της εργατικής τάξης. Δεν φέρνουν αντίρρηση στης εντολές του κεφαλαίου, στηρίζουν αδιαμαρτύρητα τις εντολές της εκάστοτε κυβέρνησης και της Ε.Ε.

ΟΙ κινητοποίησης που κάθε φορά αναγκάζονται να πραγματοποιήσουν κάτω από την πίεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος , του ΠΑΜΕ είναι συνήθως

κομμένες και ραμμένες στην λογική του κεφαλαίου

ΜΑΖΙ με το ΠΑΜΕ που με τον πολύμορφο και καθημερινό αγώνα του υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Μαζί με το ΠΑΜΕ συγκρουόμαστε με την αντιλαϊκή –αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ,της Ε.Ε ,και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

Για να το κάνουμε πιο μαζικό, πιο δυνατό, ακόμα πιο ικανό να οργανώσει αγώνες , να υπερασπίσει τα δικαιώματα μας, για την ενίσχυση ακόμα παραπέρα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, για την αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Γιατί ο μισθός, το ωράριο, η ασφάλιση, η συλλογική σύμβαση, οι συνθήκες δουλειάς αφορούν πρώτα και κύρια εμάς αφορούν τον τρόπο που ζούμε

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΓΕΝΑΡΗΣ 2007

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΩΝ.ΕΤΑΙΡΙΩΝ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ


ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1933 – ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ 2893 ΕΙΔ.693

ΤΜΗΜΑ: Ε.Κ.Α.-Ο.Ι.Υ.Ε.-Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΡΑΦΕΙΑ : Γ΄ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48Β’

Τ.Κ. 104-43 ΤΗΛ 8212753 FAX 8212767


ΙΔΙΩΤΙΚΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ

Με τα μέτρα που βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση της Ν.Δ με την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, των βιομηχάνων και της Γ.Σ.Ε.Ε, καταργούν τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, απειλούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, μεγαλώνοντας έτσι την εκμετάλλευση με κύριο στόχο το ακόμα μεγαλύτερο κέρδος.

Ø ΠΑΛΕΨΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΟΥ

Ø ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Ø ΑΠΟΜΟΝΩΣΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ- ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΕ ΓΣΕΕ-ΕΚΑ-ΟΙΥΕ